fbpx

Café Rosé biokávé

A Café Rosé biokávé keverékek alapanyagai 100 %-ban bio nyerskávék, amiket a világ minden sarkából importálunk. Dél- és Közép-Amerika, Afrika, India és Indonézia legjobb minőségű, úgynevezett specialty bio nyerskávéit pörköljük.

Keverékeink elkészítéséhez kilencféle biokávét használunk, termékünket pedig a Biokontroll Hungária Kft. ellenőrzi és tanúsítja. A biokávé választása társadalmi felelősségvállalás egy módja: az ilyen kávék termesztésének jóval nagyobb a munkaerőigénye, mint a hagyományos, intenzív körülmények között előállított kávékénak.

A harmadik világ hegyvidéki területein, ahol a kávét termelik, kevés lehetőség van a megélhetésre, az évente világszerte elfogyasztott 400 milliárd csésze kávé pedig az egyik legbiztosabb bevételi forrása az ott élőknek. Az ő megélhetésük a biokávék termesztésével még biztonságosabb: egyrészt, mert főként a tőzsdék árupiacain kívül vásárolják meg a kávét, akár kétszer magasabb áron, másrészt a rusztikus és a tradicionális polikultúrás termesztés - amellett, hogy a legkevésbé tőkeigényes kávécserje-művelési mód - lehetővé teszi a gazdálkodók több lábon állását: nyomott kávé árak mellett a többi terményükből, például a kardamomból vagy gyümölcsökből is számíthatnak bevételre. A biokávé nemcsak a termesztése során felhasznált vegyszerek és műtrágyák tekintetében tér el az ipari méretekben termelt kávéktól: a rusztikus és a tradicionális polikultúrás művelés növénytársulásai védelmet jelentenek a hegyvidéki őserdők mezőgazdasági művelésének egyik legfőbb rákfenéje, az erózió ellen is.

Az e vidékekre jellemző intenzív csapadék millió tonnaszámra hordja el sekély termőföldréteget, néhány év alatt sivataggá változtatva a korábban dús flórájú és faunájú vidékeket, ami ellen a többszintű lombozat és a gyökerekkel átszőtt talaj szinte ugyanolyan védelmet nyújt, mint az eredeti ősvadon.

A Café Rosé jelenleg két keveréket kínál. A Café Rosé Green biokávét az erősebb, testesebb kávét kedvelőknek szántuk, arabica és mosott robusta fajták keveréke. Előbbiek határozzák meg zamatát, aromáinak összetettségét, a robusták pedig azt a testességet adják a belőle készített kávénak, ami a nap bármely szakában új energiát ad fogyasztójának. A Café Rosé Orange 100 %-ban arabica fajtákat tartalmaz, így a kifinomultabb ízeket kedvelők fogják előnyben részesíteni. Koffeintartalma alacsonyabb, amivel a lágyabb kávék szerelmeseinek mindennapjait édesítheti meg, és a késői vacsorák megkoronázására is ideális választás. Mindkét keverék szemes és őrölt változatban is kapható. Az igazi ínyencek szemes kávét vásárolnak, amit mindig frissen darálnak, hogy az ültetvények ápolására fordított rengeteg munka gyümölcsének minél több értékes cseppjét kinyerjék.

Mitől BIO?

A kávé a legintenzívebben vegyszerezett növényi kultúrák egyike világszerte, s eközben nincsenek tekintettel sem a környezetre, sem fogyasztói egészségére, amit ezek a szerek károsíthatnak. A biokávék termesztése és feldolgozása folyamán az erre szakosodott szervezetek a növény levelét, a termést, a termőtalajt és a készterméket is ellenőrzik, hogy hogy garanciát vállalhassanak a biotermesztés szigorú feltételeinek való megfelelésért. A biotermelésben tilos bármilyen szintetikus vegyszer használata. A biokávét termő cserjék az adott terület őshonos fafajainak árnyékában nőnek, ellenben a napsugárzásnak ellenálló kávéfajtákkal, amiknek a kinemesítése után az esőerdők pusztításával hoztak létre összefüggő területeket a konvencionálisan művelhető ültetvények számára.

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up