fbpx
1
KépMegnevezésMennyiségÁr
Összesen 1 390 Ft
som Természet Áldása som gyümölcslé 1 L 1 390 Ft
Pénztárhoz

Cikkek


december 1, 2020

Egy kutatás során megfigyelték mi történik akkor, ha a kísérleti alanyok étrendjét 2 éven keresztül dióval egészítik ki. 

Az epidemiológiai bizonyítékok szerint a rendszeres diófogyasztás és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázata közt pozitív kapcsolat van; vagyis a diófogyasztás csökkentheti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Egy 19 kutatást elemző metaanalízis tanulmányban napi 28 g dió fogyasztása 15%-kal csökkentette a kardiovaszkuláris betegségek kialakulását, 23%-kal pedig a betegség következtében történő halálozást.


november 17, 2020

A metabolikus szindróma egymással összefüggő betegségek csoportja, mely a kardiovaszkuláris betegségek és a kettes típusú diabétesz kialakulásának kockázatával azonosítható. Az oxidatív stressz károsíthatja a normál fiziológiai funkciókat, mely számos betegség kialakulásához vezethet. 

A kettes típusú diabétesz – melynek kialakulása a megnövekedett oxidatív stresszel, gyulladással, diszlipidémiával (zsíranyagcsere-zavar) összefüggésbe hozható – jelentős szerepet játszik a kardiovaszkuláris kockázatok, rák, hályog miatti látásvesztés és retinopátia kialakulásában. Bár a metabolikus szindróma gyógyításának sarokköve a hagyományos gyógyszeres terápia, a fokozott antioxidáns bevitel szintén segíthet a hosszútávú kilátások javításában. Az egyik ilyen alternatív módszer a fekete áfonya alkalmazása lehet, mely az antociánok egyik leggazdagabb forrása. Az antocianinok erőteljes antioxidánsok melyekről, kimutatták, hogy a metabolikus szindróma és a kardiovaszkuláris betegségek és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszanak.

Zöld tea és növényi dzsúszok vírusölő hatása

november 10, 2020

Meg lehet-e előzni a fertőzést?

A légúti vírusok kialakulásának prevenciója azért fontos, mert a kezdeti fertőzés megelőzése csökkentheti a vírusok alsó légutakba kerülését és továbbadását. A légúti vírusok mindig a felső légutakat fertőzik meg először, csak később húzódnak le az alsó légutakra. Egy friss kutatás szerint a növényi eredetű dzsúszok és a zöld tea inaktiválják a SARS-CoV-2 és az influenza vírust. 


október 29, 2020

A citokinvihar a veleszületett immunválaszra adott túlzott reakció, melynek során a gyulladásos citokinek fokozott mennyiségben termelődnek.  A jelenséget már az influenzás megbetegedés talaján kialakult tüdőgyulladás megfigyelésekor is leírták, de a Covid-19 pandémia kapcsán is döntő jelentőségű

A citokinek túlzott termelődését szabályzó immunmoduláló eljárások éppen ezért hasznosak a vírusos agresszív tüdőbetegségek kezelésében, ebben a kontextusban a PPAR transzkripciós faktorcsaládba tartozó peroxiszóma proliferátor aktivált receptorok (PPAR-gamma) elsődleges szerepet játszhatnak. Mindamellett, hogy a PPAR gamma receptorok zsír és cukoranyagcserére gyakorolt szerepe ismert, a gyulladásos folyamatokat is elnyomják. A következőkben olyan tápanyagokról szólunk, melyek a PPAR gamma receptorok stimulálásával modulálják az immunrendszert. A szintetikus anyagok mellett a következőkben felsorolt természetben előforduló tápanyagok is nagy jelentőséggel bírnak a citokinvihar szabályzásában, és duális megközelítést jelenthetnek koronavírus gyógyításában.

K vitaminban gazdag ételek

október 20, 2020

A K-vitamin zsírban oldódó vitamin mely bizonyos élelmiszerekben természetes módon jelen van és táplálékkiegészítő formájában is elérhető. Ez a vitamin a véralvadás és az egészséges csontok miatt is nélkülözhetetlen. Más zsírban oldódó vitaminokhoz viszonyítva a K-vitamin gyorsan megemésztődik és kiválasztódik, csak nagyon kevés kerül belőle a vérbe. 

Mely élelmiszerekben található K-vitamin?

Az egyetlen dióféle, mely kimagasló mennyiségű alfa-linolénsavat ( omega-3 ) tartalmaz

október 13, 2020

Egészséges immunrendszert fenntartani, pláne azt megőrizni nem is olyan könnyű feladat. Sokan azt gondolják, hogy egy-egy speciális étrend követésével már eleget tesznek az immunitás megőrzéséhez, azonban az igazság valahol a vitaminban, ásványi anyagokban gazdag kiegyensúlyozott táplálkozás és a fizikai aktivitás, stresszkezelés, valamint elegendő alvás egyensúlya között van.

A gyümölcsökben és zöldségekben, magvakban, olíva olajban gazdag mediterrán étrend hívei már jó úton vannak az immunrendszer egészségének megőrzése felé, hiszen ez az étrend nem csak az étkezésre, hanem a fizikai aktivitásra és stresszkezelésre is tesz javaslatokat. Fontos pontja még a mediterrán diétának, hogy felismerte a polifenolok jótékony, gyulladáscsökkentő hatását, amely az immunrendszer szempontjából nélkülözhetetlen, ugyanis az immunsejtek növekedéséhez olyan mikrotápanyagok szükségesek, mint az A-C-B-vitamin, valamint a polifenolok.

Omega-3 zsírsavak fontossága

október 6, 2020

Az omega-3 zsírsavak immunrendszerre gyakorolt hatása már 30 éve ismert, ez a többszörösen telített zsírsavak családjába tartozó csoport az adaptív és a veleszületett immunsejteket is aktiválja. A sejtmembrán részét képezve az Omega-3 zsírsavak képesek arra, hogy szabályozzák a sejtmembrán tulajdonságait, mint pl. a membrán fluiditást. Az utóbbi években az Omega-3 zsírsavak új szerepét fedezték fel; jelentős figyelmet kapott az Omega-3 zsírsavak és származékaik jelzőmolekulaként való leírása.

Sószegény étrendhez való fiziológiai alkalmazkodás

szeptember 29, 2020

A kallikrein rendszer (KKS) fontos szerepet tölt be a vérnyomás szabályzásában, valamint a nátrium és a víz kiválasztásában. Az emberi szervezetben a kallikrein rendszer funkcionálisan két részre oszlik, egyrészt biológiailag aktív bradykinin nevű peptidet hoz létre a plazmában (pKKS), másrészt kallidin nevű peptidet hoz létre a szövetekben (tKKS ).

Általánosan ismert feltételezés, hogy a plazma kallikrein rendszer (pKKS) részt vesz a véralvadás aktivizálásában, a gyulladásban és a keringési elégtelenségben. Ez a rendszer szerepet játszik többek közt abban is, hogy a vért a különböző szervekhez eljuttassa. Minden ehhez szükséges összetevő a vesében található, ezért elmondható, hogy a vese kiemelkedő szerepet játszik a hosszútávú vérnyomás szabályozásban és a magas vérnyomás kialakulásában.

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up