Cikkek


Az immunrendszerhez kapcsolódó betegségek

Amikor ismeretlen mutációk gátolják az immunsejtek fejlődését, előfordul, hogy az egyének megfelelően működő immunrendszer nélkül születnek. Ebben az esetben a várható élettartam csekélynek mondható, immunitás nélkül a szervezet nem tudja felvenni a harcot a folyamatosan támadó fertőzésekkel. Az immunhiányos betegek számára életmentő kezelés lehet a csontvelő transzplantáció.


Bár a címben szereplő kérdés vitatott, az alábbi hét kritérium alapján kicsit közelebb kerülhetünk a válaszhoz.


A gránátalmafogyasztás részben gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt egyre növekvő népszerűségnek örvend, potenciális antioxidáns, és a benne található összetevőknek köszönhetően vérnyomáscsökkentő tulajdonsága is ismert. A szakértők azonban elővigyázatosságra intenek, habár a kutatások eredményei kedvezőek lehetnek az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek, szélesebb körű tanulmányok szükségesek ahhoz, hogy a pontos dózist és beviteli formát meghatározzák.


 

Az antitestek

Az antitestek termelése speciális immunszövetekben kezdődik. A kórokozó behatolásakor az antigén-prezentáló sejtek a kórokozóból származó antigéneket a nyirokcsomókhoz vagy a léphez szállítják, a B-sejtek pedig receptoraikkal az aktiválódott antitestekhez kapcsolódnak, maguk is antigént termelnek és az MHC rendszer (fő hisztokompatibilitási rendszer) saját molekuláiba töltik azt.


A napjainkban megjelenő fertőző betegségek ugyanúgy alakíthatják az emberiség történelmét, mint a múlt világjárványai. A fenyegetettséggel való megküzdés azon is múlik, hogy kifinomult immunrendszerünk működését megértjük-e és képesek vagyunk-e működését maximálisan egészségünk szolgálatába állítani.


A bioaktív polifenolok számos növény természetes összetevői, leginkább gyümölcsökben, zöldségekben, mogyorófélékben, magvakban, teában, vörösborban, teljes kiőrlésű termékekben és bizonyos növények gyökereiben és leveleiben fellelhetőek. A polifenolokról azt tartják, hogy csökkentik a betegségek kialakulását és lassítják a szív- és érrendszeri, valamint a neurodegeneratív megbetegedéseket és a rákot.


A gránátalma régóta ismert tulajdonsága, hogy pozitívan hat szervezetünkre, beleértve az antimikrobiális hatást is. A gyümölcs egészségre gyakorolt jótékony hatásait már a bibliai időkben is ismerték, az egyiptomiak fertőzések kezelésére használták, az ajurvédikus orvoslásban pedig a héját és a fa kérgét hagyományos gyógyírként alkalmazták hasmenés és bélhurut esetén.


A friss datolya színe és mérete fajtától függően változó, a két legismertebb datolyafajta, a Medjool és a Deglet Noor datolya a nyugati országokban leginkább aszalt formában kapható, ám így is magas rost, antioxidáns- és vitaminforrást jelent.

Magas rosttartalmú, és szívünk egészségéért is felel

Hozzászólások

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up