Cikkek

Megerősíti a kötőszöveteket

július 7, 2020

A szárított kókuszt más gyümölcsökhöz képest gyakran alábecsüljük, pedig aki igazán egészségesen akar táplálkozni, mindenképp megfontolandó étrendjébe építenie, hiszen magas tápanyagtartalma miatt kiváló tápanyagforrás, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető többek közt az ízületi gyulladás és a csontritkulás is.


június 16, 2020

A diófélék kiváló tápanyagforrást biztosítanak, így szervezetünk különböző funkcióit pl. az anyagcserét, az emésztést és a vérkeringést is támogatják. Tiszta energiaforrások, egész nap energizálnak és mivel nagy mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaznak, szív-és érrendszerünk is meghálája, ha étrendünk részévé válnak.

Számos módon fogyaszthatjuk őket; összetörve, salátára szórva, tésztához vagy rizshez, vagy csak „diákcsemegeként” vegyesen mindenből egy keveset, esetleg süteményekhez vagy lisztekhez keverve.


június 9, 2020

A különböző vallásokban és kultúrákban mitológiai szereppel felruházott gránátalmát – a zsidó, buddhista, keresztény és iszlám vallás is említi, egyiptomi síremlékeken is gyakori motívumként szerepelt – már a kezdetektől fogva használták gyógyhatása miatt.

Az utóbbi évek tudományos érdeklődésének homlokterében a gránátalma bioaktív összetevőinek megismerése állt; kimutatták, hogy a gyümölcsnek és a belőle készült kivonatoknak antioxidáns, antimikrobiális és antikarciongén tulajdonságai vannak, ezen felül érrendszerünkre is protektív hatással van, ami leginkább a hidrolizálható tanninoknak, ellagitanninoknak és ellagsavnak köszönhető. 


június 2, 2020

A pisztácia görög eredetű szó, jelentése „zöld dió”. A gyümölcs leginkább a mediterrán régióban terem, habár valószínűleg Ázsiából ered. Rostokat, telítetlen zsírsavakat és antioxidáns összetevőket tartalmazó, tápanyagokban gazdag csonthéjas. Régészeti bizonyítékok szerint már az asszírok és a görögök is ismerték és fogyasztották, gyógyszerként, vágyfokozóként vagy éppen ellenagyagként alkalmazták.


május 25, 2020

A gránátalma a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, számos jótékony hatása ismert. „Isteni” gyümölcsnek is mondható, nem csak azért, mert teológiai témájú könyvekben gyakori témaként bukkan fel, vagy mert a biblia is említi, hanem mert fanyarkás íze és édeskés leve miatt igazi ízélményt nyújt. Csak néhány fontos tulajdonságát említve, a gránátalma antioxidáns, vírusölő, rákellenes hatású, emellett kiváló vitaminforrás, különösen gazdag A, C és E vitaminban, valamint folsavban, és háromszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a bor vagy a zöld tea. 


május 19, 2020

Az emésztőrendszerben élő baktériumfajok számos módon befolyással lehetnek a neuronok működésére és az agyra. Az ókori görögök pl. azt gondolták, hogy a mentális betegségek akkor fordulnak elő, amikor az emésztőrendszerben túl sok epe halmozódik fel, és a filozófusok még jóval a mikrobiom felfedezése előtt azzal érveltek, hogy az agy és a bélrendszer együttesen alkotják az emberi viselkedést. 


május 5, 2020

Egy Írországban végzett kutatás azt találta, hogy a kaukázusi rasszhoz tartozó betegekben olyan rendellenes vérrögképződés alakul ki, ami hozzájárulhat a halálozáshoz. A két központban végzett vizsgálat során (Irish Centre for Vascular Biology és St. James’s Hospital, Dublin) a kutatók rájöttek, hogy a rendellenes vérrögképződés mikrorögöket hoz létre a tüdőben, és azok a betegek, akiknek véralvadási aktivitása magasabb volt, rosszabb kimenetelre számíthattak, nagyobb valószínűséggel kerültek intenzív osztályra. Ezek az adatok segíthetnek következtetéseket levonni a rasszok közötti fogékonyság különbségeiről és az ezzel összekapcsolódó mortalitási arányról.


április 28, 2020

50 évvel ezelőtt egy epidemiológiai tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy amennyiben az ivóvíz keménysége megemelkedett, a kardiovaszkuláris megbetegedésekben elhunytak száma csökkent. Időközben ez a tézis megerősödött és számos, világszerte megjelent tanulmány igazolja, hogy a szív-és érrendszeri halálozási arány alacsonyabb a nagyobb vízkeménységű régiók populációjában, mint a lágyabb vizű régiókéban.

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up