fbpx

Halmágyi Évi személyi edző cikkei


július 25, 2016

A törzs edzésének fontosságáról

 Több dinamikus mozgást tartalmaz ez a szakasz. Itt már gyakori a funkcionális eszközök használata, hogy még erőteljesebben tudjanak dolgozni a stabilizáló izmok, de ehhez már egy biztos alap kell, amit a core stabilizáció (első szakasz) során elsajátítottunk.

Példák a gyakorlatokra:

Hasprés fit-ballon

halmagyi evi 6


május 31, 2016

A törzs edzése

Munkahelyi tapasztalatom alapján, amíg valakinek nincs fájdalma deréktájon, addig hajlamosak megfeledkezni az ágyéki gerincszakasz edzéséről. A hasizmokat edzik esztétikai célból, pedig a nem megfelelő izomegyensúly is okozhat panaszokat, továbbá a helyes kivitelezéshez elengedhetetlen, ez az eredményes és sérülésmentes edzés fontos alapja. 

Egyre inkább alkalmazzák a core-tréninget Magyarországon is, felismerve ennek fontosságát, a mai rohanó, de mozgásszegény életmód miatt kialakuló, főleg ágyéki gerincszakaszon való problémák megelőzése, egyes esetekben kezelése miatt. A core jelentése ’mag’, ami ebben az esetben a törzset jelenti, a core-tréning pedig a törzs tornáját, erősítését.


március 3, 2016

Változtatások szükségessége napjainkban

A múltban még a gerincproblémával küzdőket nem tudták megfelelően kezelni, manapság viszont már eredményesen kezelhetők műtét nélkül is. Nem múló gerincpanasz esetén fel kell keresni szakorvost, aki megállapítja, hogy szükséges e további vizsgálat. Pontos diagnosztizáláshoz MRI (Magnetic Resonance Imaging) vagy CT (computeres tomographia) vizsgálat szükséges. Ha diagnosztizáltak valamilyen porckorongelváltozást, akkor el kell kezdeni a mozgásterápiát, és esetlegesen az életmódváltást, mert a folyamat megállítható, de ha nincs kezelve, akkor szinte biztos, hogy az állapota romlani fog, ezáltal egyre nagyobb és több tünetet produkálva.


február 3, 2016

Az ülő életmód és a porckorongsérv kialakulása


A csigolyák legfontosabb összeköttetései: a porckorongok

Rostporcos lemezek. Feladata a mozgás szabad biztosítása, a gerincet érő terhelések nyomásának a csökkentése és a csigolyák közötti távolság megtartása. Üvegporc réteg kapcsolja a porckorongokat a csigolyák alsó és felső felszínéhez. A gerinc felépítésében a leggyakoribb elváltozás a porckorongon és a mellette lévő ízületeken történhet. 23 porckorong van testünkben, alakjuk a szomszédos csigolyatestekhez idomul, vastagságuk, szélességük változó, felülről lefelé fokozatosan vastagodnak:


december 16, 2015

A civilizációs betegségekről

A 21. században jelentősen megnőtt a civilizációs betegségek előfordulásának száma. Ilyen elváltozások, megbetegedések: elhízás, ízületi bántalmak, csontritkulás, daganatos megbetegedések egyes fajtái, hipertónia (magas vérnyomás), koszorúér megbetegedések, cukorbetegség, alvászavarok, pánikbetegség, depresszió. A mozgásszegény életmód mellett szerepet játszik ezen betegségek kialakulásában az étkezések és a tápanyagok egyenlőtlen megoszlása, legtöbb esetben a túlzott szénhidrátfogyasztás, a nagy mértékű koleszterinbevitel, a nem megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és rost, illetve a  a negatív stressz, a környezeti ártalmak és a káros szokások is meghatározóak lehetnek.

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up