fbpx

A törzs edzésének fontosságáról

 Több dinamikus mozgást tartalmaz ez a szakasz. Itt már gyakori a funkcionális eszközök használata, hogy még erőteljesebben tudjanak dolgozni a stabilizáló izmok, de ehhez már egy biztos alap kell, amit a core stabilizáció (első szakasz) során elsajátítottunk.

Példák a gyakorlatokra:

Hasprés fit-ballon

halmagyi evi 6

Kiinduló helyzet: a fit-ballra úgy kell ráfeküdni, hogy az ágyéki gerincszakasz alá legyen támasztva. A labda méretét úgy érdemes megválasztani, hogy ennél a fekvésnél a combok vízszintesek legyenek. A gyakorlat végrehajtásának elkezdésekor a lapocka alsó széle a labdához ér. „Drawing-in aktiválása”. 

Gyakorlat: lapocka emelése a labdáról úgy, hogy az áll közben nem közeledik a mellkashoz.

Sorozatszám, ismétlésszám: 4x12.

Pihenőidő a sorozatok között: 50-70 másodperc.

 

Törzsfeszítés bosun/fit-ballon

halmagyi evi 7

Kiinduló helyzet: a bosura rá kell hasalni úgy, hogy a térd a talajon legyen, ezzel egyensúlyi helyzetet teremtve. Kezek a tarkón ujjfűzéssel, könyök oldalra, lapockák összezárva. „Drawing-in aktiválása”.

Gyakorlat: gerincfeszítés neutrális helyzetig (maximum a comb folytatása a törzs), lapocka végig összezárva.

Sorozatszám, ismétlésszám: 3x12

Pihenőidő a sorozatok között: 50-70 másodperc

 

Fordított hasprés

halmagyi evi 8

Kiinduló helyzet: háton fekvésben derékszögben felemelve a lábak, karok a talajon a törzs mellett, vagy fej mögött kapaszkodva.

Gyakorlat: gerinchajlítás csípőemeléssel, a törzs, a comb és a térdek szögének megtartásával.

Sorozatszám, ismétlésszám: 3x12.

Pihenőidő a sorozatok között: 50-70 másodperc.

 

Törzsforgatás kábeles gépen

halmagyi evi 5

Kiinduló helyzet: úgy kell helyezkedni, hogy ne pontosan szemben legyen a kinesis fogantyúja, hanem kissé oldalra kelljen fordulni törzsből. Vállszélességnél nagyobb terpesz, vállmagasságban a fogantyú, enyhén hajlított kar. „Drawing-in” aktiválása.

Gyakorlat: törzsfordítás a kiinduló helyzethez képest ellentétes irányba, addig, amíg a váll teljesen oldalra nem néz, oldalanként végezve a gyakorlatot. Ehhez a gyakorlathoz megfelelőek még a kábeles gépek, amiknél állítható a csigák magassága, és a gumiszalagok is, például bordásfalba beleakasztva.

Sorozatszám, ismétlésszám: 3x12 oldalanként.

Pihenőidő a sorozatok között: 40-60 másodperc.

Szerző : Halmágyi Évi

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up