fbpx

Természet Áldása cikkei

K vitaminban gazdag ételek

október 20, 2020

A K-vitamin zsírban oldódó vitamin mely bizonyos élelmiszerekben természetes módon jelen van és táplálékkiegészítő formájában is elérhető. Ez a vitamin a véralvadás és az egészséges csontok miatt is nélkülözhetetlen. Más zsírban oldódó vitaminokhoz viszonyítva a K-vitamin gyorsan megemésztődik és kiválasztódik, csak nagyon kevés kerül belőle a vérbe. 

Mely élelmiszerekben található K-vitamin?

Az egyetlen dióféle, mely kimagasló mennyiségű alfa-linolénsavat ( omega-3 ) tartalmaz

október 13, 2020

Egészséges immunrendszert fenntartani, pláne azt megőrizni nem is olyan könnyű feladat. Sokan azt gondolják, hogy egy-egy speciális étrend követésével már eleget tesznek az immunitás megőrzéséhez, azonban az igazság valahol a vitaminban, ásványi anyagokban gazdag kiegyensúlyozott táplálkozás és a fizikai aktivitás, stresszkezelés, valamint elegendő alvás egyensúlya között van.

A gyümölcsökben és zöldségekben, magvakban, olíva olajban gazdag mediterrán étrend hívei már jó úton vannak az immunrendszer egészségének megőrzése felé, hiszen ez az étrend nem csak az étkezésre, hanem a fizikai aktivitásra és stresszkezelésre is tesz javaslatokat. Fontos pontja még a mediterrán diétának, hogy felismerte a polifenolok jótékony, gyulladáscsökkentő hatását, amely az immunrendszer szempontjából nélkülözhetetlen, ugyanis az immunsejtek növekedéséhez olyan mikrotápanyagok szükségesek, mint az A-C-B-vitamin, valamint a polifenolok.

Omega-3 zsírsavak fontossága

október 6, 2020

Az omega-3 zsírsavak immunrendszerre gyakorolt hatása már 30 éve ismert, ez a többszörösen telített zsírsavak családjába tartozó csoport az adaptív és a veleszületett immunsejteket is aktiválja. A sejtmembrán részét képezve az Omega-3 zsírsavak képesek arra, hogy szabályozzák a sejtmembrán tulajdonságait, mint pl. a membrán fluiditást. Az utóbbi években az Omega-3 zsírsavak új szerepét fedezték fel; jelentős figyelmet kapott az Omega-3 zsírsavak és származékaik jelzőmolekulaként való leírása.

Sószegény étrendhez való fiziológiai alkalmazkodás

szeptember 29, 2020

A kallikrein rendszer (KKS) fontos szerepet tölt be a vérnyomás szabályzásában, valamint a nátrium és a víz kiválasztásában. Az emberi szervezetben a kallikrein rendszer funkcionálisan két részre oszlik, egyrészt biológiailag aktív bradykinin nevű peptidet hoz létre a plazmában (pKKS), másrészt kallidin nevű peptidet hoz létre a szövetekben (tKKS ).

Általánosan ismert feltételezés, hogy a plazma kallikrein rendszer (pKKS) részt vesz a véralvadás aktivizálásában, a gyulladásban és a keringési elégtelenségben. Ez a rendszer szerepet játszik többek közt abban is, hogy a vért a különböző szervekhez eljuttassa. Minden ehhez szükséges összetevő a vesében található, ezért elmondható, hogy a vese kiemelkedő szerepet játszik a hosszútávú vérnyomás szabályozásban és a magas vérnyomás kialakulásában.

Vegán izomépítés rejtelmei

szeptember 22, 2020

Nem lehetetlen, hiszen a kérdés egyik kulcseleme az étrendben rejlik; ezen belül is a proteinbevitel a legfontosabb. Habár emiatt sokan tévesen azt gondolják, hogy csak a húsban van elegendő fehérje, ez nem igaz; a hús mellett a például a hal is kiváló proteinforrás.

Hogyan növeljünk tömeget?

Az izomtömeg növekedése, szaknyelven hipertrófia egy bizonyos típusú hosszú szálakból álló (miofibrillum) fehérje növekedésének köszönhető, mely az edzés során stimulálódik, súlyemelés közben például az izomszövet minimális károsodása miatt növekedésnek indul. Fontos tudni, hogy nem maga az izomkárosodás okozza a hipertrófiát, hanem sokkal inkább a gyógyulási folyamat. 

Megerősíti a kötőszöveteket

július 7, 2020

A szárított kókuszt más gyümölcsökhöz képest gyakran alábecsüljük, pedig aki igazán egészségesen akar táplálkozni, mindenképp megfontolandó étrendjébe építenie, hiszen magas tápanyagtartalma miatt kiváló tápanyagforrás, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető többek közt az ízületi gyulladás és a csontritkulás is.


június 16, 2020

A diófélék kiváló tápanyagforrást biztosítanak, így szervezetünk különböző funkcióit pl. az anyagcserét, az emésztést és a vérkeringést is támogatják. Tiszta energiaforrások, egész nap energizálnak és mivel nagy mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírokat tartalmaznak, szív-és érrendszerünk is meghálája, ha étrendünk részévé válnak.

Számos módon fogyaszthatjuk őket; összetörve, salátára szórva, tésztához vagy rizshez, vagy csak „diákcsemegeként” vegyesen mindenből egy keveset, esetleg süteményekhez vagy lisztekhez keverve.


június 9, 2020

A különböző vallásokban és kultúrákban mitológiai szereppel felruházott gránátalmát – a zsidó, buddhista, keresztény és iszlám vallás is említi, egyiptomi síremlékeken is gyakori motívumként szerepelt – már a kezdetektől fogva használták gyógyhatása miatt.

Az utóbbi évek tudományos érdeklődésének homlokterében a gránátalma bioaktív összetevőinek megismerése állt; kimutatták, hogy a gyümölcsnek és a belőle készült kivonatoknak antioxidáns, antimikrobiális és antikarciongén tulajdonságai vannak, ezen felül érrendszerünkre is protektív hatással van, ami leginkább a hidrolizálható tanninoknak, ellagitanninoknak és ellagsavnak köszönhető. 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up