fbpx
 Megerősíti a kötőszöveteket

A szárított kókuszt más gyümölcsökhöz képest gyakran alábecsüljük, pedig aki igazán egészségesen akar táplálkozni, mindenképp megfontolandó étrendjébe építenie, hiszen magas tápanyagtartalma miatt kiváló tápanyagforrás, rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, ezért rendszeres fogyasztásával megelőzhető többek közt az ízületi gyulladás és a csontritkulás is.

Mit tartalmaz 28 g szárított kókusz?

Cal: 185, Élelmi rostok: a javasolt napi bevitel 18%-a, C Vitamin: 1%, E Vitamin: 1%, Riboflavin: 2%, B6 Vitamin: 4%, Vas: 5%, Kalcium: 1%, Réz: 11%, Magnézium: 38%, Szelén: 7%

Megerősíti a kötőszöveteket

A bőr, a szalagok, a csontok és az inak a kötőszövetek kategóriájába tartoznak. Ezen kötőszövetek nagyon sok ásványi anyagot tartalmaznak,  és bármelyikének hiánya befolyásolja a test adott részét. A legnagyobb prioritású egészségügyi feladat a kötőszöveteink erősen tartása. A kókuszreszelék számos olyan ásványi anyagot tartalmaz, amelyek könnyen fel tudnak szívódni a testben.   Ásványi anyagok hiánya számos súlyos betegség, például artritisz és csontritkulás kockázatát növeli.

Segíti az agyműködést

A kókuszdió húsában található kémiai vegyületek serkentik a neurotranszmitterek előállítását és a myelin termelődését. A myelin az idegsejtek axonját körülvevő védőburok, amely az idegsejtek közötti elektromos jeleket szigeteli, így segíti elő a gyors és gördülékeny információszállítást. A neuronokat fedő myelinréteg bármilyen károsodása súlyos neurológiai problémákhoz vezet.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét Természet Áldása kókuszreszelék

Az egészséges zsírok mindegyikénél, így a kókuszban található zsíroknál is megfigyelhető, hogy egyfelől csökkentik az LDL, vagy “jó koleszterin” (low density lipoprotein – alacsony sűrűségű lipoprotein) másfelől növelik a HDL, vagy “rossz koleszterin” (high density   lipoprotein – nagy sűrűségű lipoprotein) szintjét, ezáltal erősítik az artériákat és elősegítik a szív-és érrendszer egészséges működését.

Megelőzi a vérszegénység kialakulását

A vashiányos anémia főként nőket érintő állapot, amely önmagában nem veszélyes ugyan de csökkenti a természetes védekezési folyamatokat ezáltal az egész szervezetre hatással van. A vérszegénység szédülést idézhet elő, mely balesetekhez vezethet, ezen felül a baktériumok és vírusok könnyebben megtámadják szervezetünket ebben az állapotban. A kókusz egyik legelőnyösebb tulajdonsága magas vastartalmában, ezáltal a felsoroltak kiküszöbölésében rejlik.

Hogyan építhetjük be étrendünkbe a kókuszt?

Készíthetünk belőle kókusztejet, granolát, smoothiet, fagyit, vagy meghinthetjük vele a gyümölcssalátánk tetejét, tehetjük süteménybe is, az indiai konyha iránt érdeklődők pedig különösen örülhetnek, hiszen a kókusz a curry és a gyömbér mellett népszerű fűszer a gasztronómiában.

Hogyan készíthetünk kókusztejet kókuszreszelékből?

4 csésze vízre és 2 csésze magas zsírtartalmú kókuszreszelékre lesz szükségünk. Melegítsük fel a vizet, de ne érje el a forráspontot. Egy turmix segítségével pulzáló üzemmódban keverjük el a meleg vizet és a kókuszreszeléket. Szűrjük meg egy szövet segítségével és várjuk meg míg kihűl az ital. 

Füstös-Simon Zsuzsanna

Nézd meg a terméket a webshopban:

Tedd kosárba a terméket:

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up