fbpx

Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé 1 L

Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé 1 L
5 5 4 Product
Eredeti ár: 1 445 Ft
Ár most: 1 445 Ft
Egységár:
1 445 Ft / l
Súly: 1 l
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Gránátalma- mangó gyümölcslé

A gyümölcslé fő összetevője a gránátalma, mely egyperzsa eredetű, mediterrán növény, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt.

Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt, a gránátalma szuperélelmiszernek számít. Laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredmények sora igazolja a sok magvú, bordó gyümölcs jótékony hatásait. Ősi mítoszok gyakori szimbolikus szereplője, az emberiséggel egyidős vallási szertartások kelléke, és az ókori Görögország és Egyiptom messze földön híres kertjeinek is egyik gyöngyszeme volt.

Jót jóval

A mangó jó. A gránátalma pedig még jobb (ha lehet ilyet állítani). A kettő együtt pedig, a legjobb választás. A gránátalmával kapcsolatban, nehéz olyan dolgot mondani, amire rendszeres fogyasztása ne lenne jó hatással. Mondjunk rá igent! Fogyasztása kutatási eredmények szerint csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a vér koleszterin oxidációját is csökkenti. Igen, a koleszterinre tehát jó hatással lehet a gránátalma ital fogyasztása.A gyümölcs magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíti az emberi immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, segíti a kollagén és az elasztin termelődését (az ízületek és a bőr szerkezetében fontos). Igen, az immunrendszerre és a bőrre csodálatos hatással van a gránátalma.A gránátalma csökkenti a vér sűrűségét, csökkenti az érfalakra lerakódott káros pakkokat, a vér ragadósságát oldja és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is csökkenti, a szív és érrendszer védelmében tehát határozottan igen, óriási szerepe lehet!A legújabb kutatások szerint a gránátalma rendszeres fogyasztása segít számos rákbetegség megelőzésében, de a már kialakult rákbetegségek kezelésében is hatékony támogatás: gránátalma annak az ellagsavnak nevezett természetes anyagnak a leggazdagabb forrása, amely sav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is.

A mangó útja a gyümölcslevünkig

A mangó Dél-Ázsiából származik, elsősorban Burmában és Indiában honos. Az ember és mangó kapcsolata nagyon régre nyúlik vissza. A gyümölcsről szóló legelső említések egy hindu írásból származnak az i.e. 4000 körüli időkből. Időszámításunk előtt 2000-ben pedig már nagy méretekben termesztették a mangót. Manapság már rengeteg változata ismert. A különlegesen finom, sárgás bélű, piros külsejű, változatos formájú és színárnyalatú, nagy magvú gyümölcsök nemegyszer maharadzsákról, állatokról, méretükről, termőhelyükről vagy romantikus gondolatokról kapták nevüket.

Egzotikus mangó

Ez a csonthéjas gyümölcs az egyik legjellegzetesebb ízű és legfinomabb egzotikus gyümölcs a világon. Amilyen gyakran csak tehetjük fogyasszunk belőle, mert rendkívüli zamata mellett nagyon sok A,-B-,E-, K-vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. A mangó, a gránátalmához hasonlóan antioxidáns gyümölcs így fogyasztásával elősegíthetjük a szervezetünkben jelen lévő káros szabad gyökök lekötését. Néhány korty gránátalma –mangó gyümölcslével a napi A-vitamin szükségletünket fedezni tudjuk, mivel a mangó gazdag ebben a szemre és bőrre jótékony hatással bíró vitaminban is. A gránátalmában és a mangóban található C-vitamin és más savas anyagok elősegítik a vas felszívódását a szervezetünkben. Mindez azt jelenti, hogy az olyan étkezések végén, melyek közben vastartalmú élelmiszert fogyasztottunk, egy – két pohár gránátalma - mangó gyümölcslé elszürcsölésével nagyobb esélyt adunk a vasfelszívódásnak. 

Szerelmi bájital- nem csak szerelmeseknek

Akár ezt is mondhatnánk egy gránátalma – mangó gyümölcsléről. Mindkét összetevő szimbóluma a szerelemnek és a testiségnek. A mangó Ázsia egyes országaiban a szerelem szimbóluma, sok helyen az esküvői szertartásról is elmaradhatatlan „kellék”, díszítés vagy szimbólum – a gyümölcs esküvői szertartásban betöltött szerepe ugyanis, hogy biztosítsa az ifjú párnak a bőséges gyermekáldást. A hinduk úgy tartják, hogy Siva isten is egy mangó fa alatt ünnepelte kézfogóját Párvatival - a „Hegy lányával”. A gránátalmának pedig még a mangóénál is konkrétabb a szimbolisztikája. A görög mitológia főistennője Héra, a házasság, a termékenység és hűség megtestesítője volt, és a mítoszok szerint - e tulajdonságait a gránátalmára is ráruházta. Aphrodité gyümölcsének is nevezik a gránátalmát, mert elbeszélések szerint a gyönyörű istennő örvendeztette meg (a növénnyel egyébként úgy tudjuk, a föníciaiak ajándékozták meg a karthágóiakat) a halandókat ezzel a gyümölccsel, mely így az istennő révén az örök fiatalság és a szépség szimbóluma is lett.

Ma már a gyümölcs friss alakban hazánkban is beszerezhető. A mangófa (Mangifera indica) a szömörcefélék (Anacardiaceae) családjába tartozik. A mangófa önbeporzó, több fajtája létezik. Származási helyét a szakirodalom Indiában jelöli, amelyre a botanikai neve is utal. Több mint 4000 éve termesztik. Távoli rokona a kesudiónak és a pisztáciának. Kelet-Indiából a buddhisták közvetítésével jutott Kelet-Ázsiába, majd Malajziába. Innen a portugáloknak és perzsáknak köszönhető továbbterjedése. Ma már a trópusokon és a szubtrópusi övezetekben gyakoriak a mangóerdők, régen viszont csak a kiváltságosok birtokán volt mangóerdő. A mangó alakja tojásdad vagy vesealakú, héja zöldes pirosas árnyalatú, de színe a sárgáig változik. Maga a gyümölcs húsa narancssárga színű, íze és állaga az őszibarackéhoz hasonlít.
A gyümölcsnek egy darab nagyméretű, lapos magja van, amelyet rostos szőrök borítanak.
A mangófa akár húsz méterre is megnő, és az ültetéstől számított negyedik - hatodik évben fordulnak termőre. Nagy terjedelmű gyökérrendszere mélyre hatol a talajba. Levele fiatalon vörös, később sötétzöld, virágzata sárgás-vöröses és az ágvégeken bugában fejlődnek. Hosszú virágzatán ezer-hatezer halvány rózsaszín virág fejlődik. Egy ágon akár több gyümölcs is terem. Akkor ígérkezik jónak a termés, ha meleg és száraz időszakban érhet a gyümölcs. A mérete a fajtától függ, de szilvától a dinnyeméretig váltakozik.
A mangó nagy exportőrei Közép- és Dél Afrika, Ázsia, Latin-Amerika és Izrael.

Miért jó?

A mangó nem csupán kellemes ízű vitamin- és ásványi anyag forrás, hanem enzime gyomorvédő hatású A mangó gyümölcshúsának tápértékét nagy szénhidrát tartalma adja. Vitaminok közül megtalálható benne az A-provitamin, B1, B2 és az E vitamin is. Ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, hiszen foszfort és kálciumot ugyan úgy tartalmaz, mint nátriumot, magnéziumot vagy vasat. Béta karotin tartalma miatt pedig kiváló káliumforrás. Rosttartalma segíti az emésztést, és a kutatások szerint jótékony hatással van a szívre, valamint csökkenti a vér koleszterin szintjét. A mangó 100g gyümölcshúsában 245kJ/59kcal / energia van. A gyümölcs A-provitaminban, B1-, B2-, E-vitaminban és ásványi anyagokban, azaz foszforban és kalciumban, nátriumban, vasban és magnéziumban gazdag. Béta karotin tartalma miatt pedig kiváló káliumforrás.

 
 
Honlap : Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Értékel:

Írd le a véleményedet erről a termékről:

Felhasználónév:
E-mail:
Captcha:

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up