fbpx
Tudtad ezt a kiviről?

Ismerd meg pozitív hatásait!

A kivifélék az Actinidiaceae család Actinidia nemzetségéhez tartoznak. Kína hegyvidéki, erdős területein már évszázadokkal ezelőtt termesztették, és fogyasztották, mihoutau néven ismerték. A hagyományos kínai orvoslásban számos betegség gyógyítására használták, pl. reuma, fekély, aranyér és egyéb emésztőrendszeri problémák. A 20. század elején kezdett elterjedni először Új-Zélandon, majd a többi számos területén. A kivi gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban.

kiwiA benne található C-vitamin (aszkorbinsav) nélkülözhetetlen a bőr kollagénjének képződéséhez, hiányában a bőr kiszáradhat.
Segíti a fogíny, vérerek, csontok és fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását. Fokozza az immunrendszer működését és antioxidáns hatása is ismert.
A benne található K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozója, részt vesz a csontok felépítésében és a máj méregtelenítő funkcióját is elősegíti. Nagy mennyiségben tartalmaz lutein nevű antioxidánst, amely a vérnyomás csökkentésében játszik szerepet. Véd a DNS-károsodás és az oxidatív stressz ellen, semlegesíti a szabad gyököket. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, valamint hozzájárul a kardiovaszkuláris, daganatos és egyéb degeneratív betegségek megelőzéséhez.

100 gramm kivi 3,4 g élelmi rostot (leginkább vízben oldható lignint) tartalmaz, amely az ajánlott napi rostbevitel kb. 10 %- át teszi ki. Tanulmányok bizonyítják, hogy csökkentik a koleszterinszintet és jótékony hatást gyakorol az emésztőrendszerre, hozzájárul a széklrekedés megelőzéséhez.
A gyümölcsök közül kiemelkedően gazdag vitaminokban és polifenolokban. Egy tanulmány során 1469 kardiovaszkuláris betegséggel nem rendelkező résztvevőt vizsgáltak. Közepes (a vizsgálat előttitől nem eltérő) fizikai aktivitást végeztek, étrendjüket sem módosították, mindössze heti minimum egy kivivel egészítették azt ki. A tanulmány befejeztével a résztvevők vérének koleszterin értékeit és triglicerid szintjét vizsgálták meg, melyek pozitívan módosultak, a HDL koleszterin szint nőtt, a trigliceridszint pedig csökkent, amely változások a kardiovaszkuláris betegségek rizikóját csökkenti.

A kivi rendszeres fogyasztása feltételezhetően segíti az elalvást, növeli az alvás időtartamát és hatékonyságát alvászavarokkal küzdők esetében. Számos tanulmány igazolja ugyanis a kivi
jótékony hatását az alvásra, melyet antioxidánsainak és szerotonin összetevőjének tulajdonítanak. Egy vizsgálat során összesen huszonnégy 20 és 55 év közötti embert vizsgáltak, ők négy héten keresztül lefekvés előtt egy órával két db kivit ettek. A vizsgálat befejeztével nőtt a kísérletben résztvevők összes alvási ideje és az alvás hatékonysága is. A kivi ezen jótékony hatásának egyértelmű bizonyításához azonban még több vizsgálat szükséges.

Ásványi anyagai közül kiemelkedik a csontok és fogak fejlődésében és erősítésében fontos szerepet játszó kalcium és foszfor. A benne található kálium pedig szükséges többek között a szívritmus és szervezet vízforgalmának szabályozásához, számos enzim normális működéséhez, a sejtek energiaellátáshoz és az izomműködéshez is. Antioxidáns tulajdonságú E-vitaminja védi a sejthártyát, hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez, csökkenti a bőr sérülékenységét, védi a vörösvértesteket a károsodástól.Természet Áldása kandírozott

Fogyni vágyók és cukorbetegek számára mindenképpen ajánlott az energia-és szénhidráttartalom figyelembe vétele. Mivel koncentráltan tartalmazzák összetevőiket, és energiatartalmuk is magasabb, mint a friss gyümölcsöknek, könnyen túlléphetjük napi limitünket. A Természet Áldása kandírozott kivit felhasználhatjuk sütemények, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér készítéséhez, ízesíthetjük vele müzlinket, belekeverhetjük joghurtba vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk! Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!

Tajti Mónika
dietetikus

Nézd meg a terméket a webshopban:

Tedd kosárba a terméket:

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up