fbpx
Őrizd meg egészséged aszalt meggyel!

Ismerd meg az aszalt meggy jótékony hatásait!

A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger vidékén és Perzsiában. Magyar neve finnugor eredetű, ami arra utalhat, hogy már a honfoglalás előtt is ismerték a vadmeggyet. Az ízletes, kissé savanykás, apró piros gyümölcs tápanyagokban, vitaminokban gazdag. Tartalmaz A-és B-vitaminokat. Ásványi anyagok közül pedig kiemelkedik kálium-és vastartalma. Antioxidánsai védik a szervezetet a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, segítik a sejtek regenerálódását, gátolják az öregedést. Kvercetinje a legerősebb antioxidánsok közé sorolható. Az oxidatív károsodás megelőzésében is szerepet játszik. Csökkenti az LDL ("rossz”)- koleszterin mennyiségét a vérben. Az American Jorunal of Physiology folyóirat tanulmánya szerint, a meggy jelentős mértékben hozzájárul az egészséges szívműködéshez, csökkenti a vérnyomást és a szívroham rizikóját.

MeggyFogyasztása ajánlott rendszeres fizikai aktivitást végzők, sportolók számára is. Egyes tanulmányok szerint ugyanis növelheti a fizikai erőnlétet és csökkenti az izomfájdalmat. Ezt támasztja alá a Journal of the International Society of Sports Nutrition folyóiratban megjelent 2010-es vizsgálat, melynek alanyai 35-40 év közötti, hosszútávú futók (36 férfi és 18 nő). A futók átlagosan 26-28 km-t futottak alkalmanként. A részt vevőket két csoportra az osztották, az egyik 355 ml meggy kivonatot, a másik csoport pedig placebót kapott 7 napon keresztül, verseny előtt és a verseny napján is. Az eredmények azt mutatják, hogy azok a résztvevők, akik fogyasztottak meggy kivonatot, háromszor kevesebb izomfájdalomra panaszkodtak a verseny után. További vizsgálatok arra következtetnek, hogy a meggy amellett, hogy csökkenti az izomfájdalmat, növeli az állóképességet, elősegíti az izmok regenerálódását is.

Rendszeres fogyasztása biztonságos és hatásos módja az álmatlanság kezelésének és a pihentető alvással eltöltött órák számának növelésének. Ezt a különleges tulajdonságát a benne található melatoninnak köszönheti, amely hormon a szervezetünkben is termelődik, az alvás kiváltásért felelős, valamint meghatározza az alvás-ébrenlét ritmusát.Természet Áldása aszalt meggy

Mivel két gyulladáscsökkentő összetevője is ismert: az antocianin és a kvercetin, az asztma és egyéb légzőszervi betegség, valamint a köszvény és az artritisz (az ízületek gyulladásos betegsége) tüneteit is enyhítheti
A meggy jótékony hatásai közé tartozik, hogy antioxidánsainak köszönhetően valószínűleg csökkenti a daganatos és krónikus betegségek rizikóját. Továbbá, rendszeres fogyasztása mérsékli a vérnyomást, a koleszterinszintet és az elhízást.

Fogyni vágyók és cukorbetegek számára mindenképpen ajánlott az energia-/szénhidráttartalom figyelembe vétele. Mivel koncentráltan tartalmazzák összetevőiket, és energiatartalmuk is magasabb, mint a friss gyümölcsöknek, könnyen túlléphetjük napi limitünket.

A Természet Áldása aszalt meggyet fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, belekeverhetjük reggeli müzlinkbe, joghurtba. Felhasználhatjuk továbbá sütemények, mártások készítéséhez, húsételek töltelékeként, salátákba keverve.

Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!

Tajti Mónika
dietetikus

 

Nézd meg a terméket a webshopunkban:

Tedd a kosárba a terméket

 

A cikk forrásai:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20459662
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19883392/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4271620/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22038497
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26654244
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19857054

 

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up