fbpx

Természet Áldása világos nádcukor

Hogy az élet édesen szép, vagy fogalmazzunk úgy édesen finomabb - nem új megállapítása az embereknek és még csak nem is az olaszok, élvezeteket hajszoló életfilozófiájából eredeztethető megállapítás. Nem ahhoz van köze, amiket átélünk - az édes élményekhez -, hanem ahhoz, amit megeszünk, vagy megiszunk, amit ízlelni tudunk. Több ezer évvel ezelőtt már így, vagy úgy de az emberek édesítették ételeiket, italaikat.  Az Ázsia déli részén élő bennszülöttek például, a környezetükben őshonos cukornád növény levélt felhasználva tették mindezt. És milyen jól tették!  

A nádcukor útja

A pázsitfélék géniusza a cukornád, kedveli a nedves talajt, melyből hálásan nő ki szára, hosszú széles levelei, terjedelmes, dúsan elágazó ágboggal. Őshazája nagy valószínűség szerint Kína és India, ahol emberemlékezet óta termesztik, amint azt a szanszkrit (sarkura), arab (sukhar) és perzsa (sakar) neve is igazolja. Ma vadon szinte már sehol se találni cukornádat. Jellemzően aromás, édes ízének híre Ázsiából indult hódító útra és az ókortól egészen napjainkig számtalan országba eljutva terjedt el a termesztése (Amerika, Kelet- India). A cukornádból előállított nádcukor számos kedvező tulajdonsága miatt, ma is tartja töretlen népszerűségét.

Ez a „másik” egészen MÁS

Az emberek többsége még mindig nem elég tájékozott azzal kapcsolatban mi is a különbség az édesítésre használt élelmiszerek között. A mindenki által jól ismert egyszerű kristálycukor, vagyis fehér cukor, cukorrépából készül. A nádcukor pedig cukornádból. Bár a nád-cukor és a répa-cukor ugyanannak a molekulának a hétköznapi neve, mégpedig a szacharózé, a cukorrépából készült finomított fehér cukor és a cukornádból nyert nádcukor nem összekeverendő, nem hasonló élettani hatással bíró élelmiszer. Előállításuk sokban különbözik. A cukornádból készült nádcukrot természetes úton nyerik ki a növényből és nem finomítják! A nádcukor természetességét a feldolgozása adja, vagyis a cukornád növény levágása után sajtolással kinyerik a cukrot a nádból, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják. Mivel az ilyen előállítás során nem finomítják a cukrot, semmi vegyi anyaggal vagy mesterséges eljárással nem avatkoznak be.

Az emberi szervezet egyáltalán nincs felkészülve olyan mennyiségű cukor feldolgozására, amit az átlagember ma sajnos az italokban és a készételekben, boltban kapható édességekben egyaránt, elfogyaszt. Éppen ezért nagyon fontos, a tudatos választás, és az egészségesebb alternatívákban való gondolkodás – főzés, sütés, édesítés során.

Jó választás

A nádcukor értékes vitaminokban és nyomelemekben gazdag (B-vitaminok, kálcium, vas). Fogyasztása nem terheli nagy mértékben a hasnyálmirigyet. Bizonyított, hogy rendszeres, de természetesen mérsékelt fogyasztása, kedvezőbb hatással bír az egészségünkre, mint a finomított fehér cukor. Karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, kávéba, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna.

 

 

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up