fbpx

Természet Áldása gyümölcsös müzli

A nap első étkezéséhez a legjobb választások egyike, de a nap bármely időszakában, amikor csak energiára van szükségünk és megéhezünk, érdemes mértékkel fogyasztanunk egy tányér vagy bögre finom és tápláló müzlit. Sok vitaminhoz és ásványi anyagokhoz, valamint az emésztéshez szükséges anyagokhoz jutunk általa. A müzli szó eredete a német kása (Mus) szóra vezethető vissza, svájci dialektusban Müeslinek nevezik. Svájci parasztok mindennapi tradicionális étele volt a müzli, ami kásafélékből, friss vagy aszalt gyümölcsökből, friss tejből és olajos magvakból álló keverék volt. Ugye megkóstolná?

A modern táplálkozástudományi szakemberek szerint az ideális müzli ma is természetes összetételű, kifejezetten reggeli étel, amelynek célja, hogy energiát adjon a nap indításához és fokozatosan felszívódva a délelőtt egész folyamán. Tápérték szempontjából azok a müzlik előnyösebbek, amelyek nem, vagy csak csekély mértékben tartalmaznak hozzáadott cukrot, és nem magas a zsírtartalmuk.

Ez müzli.

Az általunk forgalmazott bio gyümölcsös müzli összetétele a következő: zabpehely (30,7%), búzapehely (26,3%), árpapehely (17,5%), mazsola (13,2%), kukoricapehely (3,5%), sárgabarack darabok (3,5%), mogyoró (2,6%), puffasztott búza (1,8%), mandula (0,9%). A müzliben lévő gabonatermékek biogazdálkodás keretein belül lettek megtermesztve. A csíraképes magvak vegyszerezetlen termesztésből származnak.

Zabpehely. a zab az egyik legkomplexebb energia- és tápanyagforrás. Igazi szuperélelmiszer. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Kiváló kálium-,  kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnéziumforrás, és magas az E- és B-vitamin tartalma. A zab könnyen emészthető, gyorsítja az anyagcserét, regenerálja az idegeket, nyugtatja a gyomrot, lúgosító és gyulladásgátló hatású.

Árpapehely. Gazdag B-vitaminokban és nyomelemekben, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmaz. Mindezek elengedhetetlenek a normális szív- és agyműködéshez. Nyugtatóan hat az idegrendszerre.

Kukoricapehely. A kukoricapehely nagyon sokat tud tenni egészségünkért: A, B1-B2 és B3-vitamin forrás.

Mazsola. Nagyon erős, jelentős antioxidáns forrás. Fogyasztásával a szervezet könnyebben leküzdi a káros szabad gyökök okozta hatásokat.

Dió. Számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin). Gyógyhatását tekintve többek között gyulladáscsökkentő, agyserkentő, memóriajavító, vértisztító, fertőtlenítő hatású.

Energiával tölt el. Egy adag müzli elfogyasztásával számos vitaminhoz (B1-, B2-, B6-, B12-vitaminhoz), továbbá ásványi anyagokhoz (vashoz, mangánhoz, rézhez, káliumhoz, magnéziumhoz), ezenfelül az emésztéshez szükséges ballasztanyagokhoz jutunk. Egy ideális összetételű müzli, olyan keverékben tartalmaz gabonaféléket, szárított gyümölcsöket, diót vagy más olajos magvakat, hogy el tudja látni életfontosságú építőanyagokkal az emberi szervezetet.

Aki legalább egyszer egy nap müzlit eszik, annak szervezete olyan erőt nyer, ami nagyon sokat segít a betegségek leküzdésében, és hosszabb, aktívabb életre ad reményt.

Miért reggelire? A válasz nagyon egyszerű. Az ember a legnagyobb teljesítményt mentálisan is és fizikailag is rendszerint reggel és kora délelőtt nyújtja. Késő délelőtt csökken a teljesítőképessége, délután ismét jelentősen csökken, majd újra emelkedik a kora esti órákban, ezután a mélypontra esik vissza és eljön a pihenés ideje. Reggel tehát, hogy szervezetünket felkészítsük az egész napos kihívásra, hogy megbirkózzunk az ébredéssel az azt követő néhányunknak kihívást jelentő korai mozgással, hogy az agyunkban beinduljanak a fogas kerekek és a koncentrációképességünket a csúcsra tudjuk járatni - energiára van szükség.

Kezdjük müzlivel a napot! Válassza ön is! Az összetett szénhidrátok, gabonák fogyasztása nagyon hasznos, több jótékony hatásuk ismert és bizonyított. A rostok segítik a vastagbél működését, sok rákkeltő anyagot megkötnek a belekben, egyenletes felszívódásuknak köszönhetően, kiegyensúlyozott vércukorszintet biztosítanak egészen az ebédig.

 

 

 

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up