fbpx
Mik azok a liofilizált gyümölcsök?

Ismerd meg liofilizált gyümölcseinket!

A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson,
nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé,  a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.

 Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:

  • Az értékes összetevők nem károsodnak.természet áldása liofilizált gyümölcsök
  • A vitaminok nem bomlanak le.
  • Az ízek és aromák változatlanok maradnak.
  • A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
  • Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.
  • A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
  • A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.

A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az immunrendszert,  egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti. Rostokban  gazdagok, amelyek amellett, hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.

A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel  és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.

Természet Áldása liofilizált banánA fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges,  mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva szárított málnában annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?
Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthetőkGyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is kiváló tápanyagforrás.

Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában kisétkezésre.  Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások, turmixok, teák ízesítésére is. A hozzáadott cukortól és adalékanyagoktól mentes Természet Áldása liofilizált epret, málnát, piros ribizlit, banánt, fekteszedret és meggyet keresd webáruházunkban

 
 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up