fbpx
Különleges grúz specialitások a te konyhádban is

Ismerd meg a Természet Áldása szószokat!

A Természet Áldása speciális szószok természetes alapanyagokat tartalmaznak. Adalékanyag mentesek. Nem tartalmaznak glükóz szirupot, tartósítószert, színezéket és ízfokozót.

Az élelmiszer-adalékanyagok az egészségvédő szemléletmódban nem toxikus anyagként, hanem kevéssé ismert, nagyobb kockázatot jelentő vegyületekként jelennek meg.

Az adalékanyagok általában nem önmagukban, hanem más kockázati tényezőkhöz társulva, a genetikai hajlam függvényében okozhatnak nagyobb megbetegedési valószínűséget.  Egy részük ártalmatlannak tekinthető, más anyagok ugyanakkor „szükséges rosszként” vannak jelen élelmiszereinkben. 

 A mesterséges színezékek a szervezet számára „idegen” komponensnek minősülnek, az élelmiszereinkben természetes formában nem fordulnak elő. Allergiás reakciót és intoleranciát válthatnak ki az emberi szervezetbe kerülve. Rendszeres fogyasztásuk gyermekkorban hiperaktivitást eredményez.

 A törvényi szabályozás viszonylag nagy teret enged a mesterséges színezékek használatának. 

Az adalékanyagok jelentős szerepet játszanak az íz világ megváltozása és a tápanyagszegény ételek elterjedésében. Az olcsóbb, de adalékanyagokkal dúsított, hiányos élelmiszerek helyett érdemesebb az egészséges, adalékmentes készítményeket vásárolni.

Megfigyelhető, hogy általában azokat az adalékanyagokat nyilvánítják ártalmatlannak, amelyeket kevésbé elemeztek, tehát valójában nincs elegendő információ a hatásukról. Az adalékanyagok káros hatásának igazolása sokszor nehézségekbe ütközik.  Legtöbbször egyedi esetek fordulnak elő, mivel egy-egy idegen anyagra minden szervezet másképpen reagál. A használaton kívüli helyezéshez azonban statisztikailag igazolható bizonyítékok szükségesek, meg kell várni, amíg tömegesen panaszt okoz.

Kiemelten fontos a megfontoltság és óvatosság egy-egy termék megvásárlása során!

Forrás: Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén

Szerző: Tajti Mónika

 

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up