fbpx

Természet Áldása bio eperlé 1 L

bioeperle
5 5 2 Product
Eredeti ár: 2 190 Ft
Ár most: 2 190 Ft
Egységár:
2 190 Ft / l
Súly: 1 l
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Bio eperlé 1 L

Az eper a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Kelet-Ázsiából származik, de feltételezhetően a vadon élő epret (szamócát) már az ősember is gyűjtötte, fogyasztotta. Évszázadokkal ezelőtt is ismerték, gyógynövényként alkalmazták. Termesztésével komolyabban a 18. század elején kezdtek foglalkozni. Gyors romlandósága miatt eleinte kizárólag a gazdagok kiváltsága volt, majd a közlekedési hálózat fejlődésével egyre több emberhez eljutott.

Amellett, hogy kellemesen édes ízű, az eper antioxidánsokban gazdag, mely összetevőit több tanulmány során is összefüggésbe hozták a krónikus betegségek csökkent rizikójával.

Rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz. Ilyenek például az antocianinok, flavonolok, fenolsavak (ellagsav), de ezenkívül megtalálható benne a kumarinsav, kávésav, ferulasav és resveratrol is.

Kiváló forrása a C-vitaminnak, mangánnak, rostoknak, B-vitaminoknak, káliumnak, magnéziumnak, K-vitaminnak, vasnak, kalciumnak, rostoknak. Tartalmaz folsavat is, amely nélkülözhetetlen az aminosavak és nukleinsavak anyagcseréjében, fontos szerepet játszik a vérképzésben és az egészséges szívműködést támogatja.

Állatkísérletek bizonyítják, hogy rendszeres fogyasztása a kognitív (agyműködés, tanulási készségek) és a motoros funkciók (egyensúly és mozgáskoordináció) javulását eredményezi.

Pozitívan befolyásolja a vérzsír értékeket, csökkenti a koleszterinszintet, szerepe van a trombózis (vérrög képződése az érrendszerben) megelőzésében, a vércukorszint optimalizálásában és gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Egyes kutatások szerint a gyulladásos bélbetegségek (Crohn-betegség, colitis ulcerosa) és ízületi gyulladás kezelésében is jótékony hatású.

Polifenoljai erős antioxidánsok, az immunrendszer védelméhez járulnak hozzá, csökkentik a daganatok kialakulásának kockázatát és az öregedés korai jeleit.

Rendszeres fogyasztása csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulási kockázatát. Feltételezések szerint a polifenolok váltják ki a vércukorszint csökkentő hatást. Az egyik ilyen vegyület az ellagitannin, amely gátolja a keményítők egyszerű cukorrá bontásáért felelős alfa-amiláz enzim aktivitását, így kevesebb egyszerű cukor kerül a véráramba.

Rendszeres fogyasztása, hosszú távon csökkenti a magas vérnyomás kockázatát, az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) aktivitás redukálása által.

Antioxidánsainak és gyulladáscsökkentő polifenoljainak köszönhetően hozzájárul egyes daganatok (mell-, méhnyak-, vastagbél-, nyelőcsőrák) megelőzéséhez.

Fogyaszd mindennap a Természet Áldása eperlét egészséged megőrzése érdekében! 

Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Értékel:

Írd le a véleményedet erről a termékről:

Felhasználónév:
E-mail:
Captcha:
partner_az=

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up