fbpx

Természet Áldása gránátalma-acai gyümölcslé 1 L

Természet Áldása gránátalma-acai gyümölcslé 1 L
4.85714 5 7 Product
Eredeti ár: 1 445 Ft
Ár most: 1 445 Ft
Egységár:
1 445 Ft / l
Súly: 1 l
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Két kontinens két kincse, egy üvegben

A gránátalma perzsa eredetű, mediterrán növény. Gyümölcse a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Irán), de mára már Európa földközi-tengeri területein is elterjedt. A gránátalma egy mélybordó színű gyümölcs, ami rengeteg magot rejt magában: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Ráadásul ezek a magok nemcsak ízletesek, hanem nagyon sok előnyös tulajdonságuk is van.

Az acai bogyó hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőkben, és úgy néz ki akár egy jól megtermett kék szőlőszem, vagy lilás üveggolyó. Nemcsak rendkívül egészséges, de az íze is mennyei. Amíg nálunk és szerte világon csak az utóbbi évtizedben terjedt el a fogyasztása és felhasználása, addig Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják ezt a gyógyító hatásáról  is ismert legendás bogyót.

Antioxidáns gyümölcslé

Mi más lenne egy gránátalmát és acai bogyót együttesen tartalmazó ital? Ma már nemcsak feltételezés, hanem tudományosan is bebizonyított, hogy a gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns gyümölcs a világon. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) pedig a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsök között emlegetik, több pozitív tulajdonsága mellett azért is, mert az egyik legmagasabb ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) értékkel rendelkező bogyós. Vagyis, az oxigéngyök elnyelő képessége, nagyon magas. Minél magasabb az ORAC érték, annál erősebb antioxidáns az adott gyümölcs, növény, vitamin, ásványi anyag. Ez azért nagyon fontos, mert szervezetünkben folyamatosan keletkeznek szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, gyorsítják az öregedési folyamatainkat és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk tehát az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Szuper és tökéletes együtt?

Igen, ezt mind tudja ez a gyümölcslé. Az emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásai miatt, a gránátalma ma már szuperélelmiszernek számít. A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, napjainkban már laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredmények sora is igazolja jótékony és rákmegelőző hatásait. Az apró kékeslila acairól pedig nem mást állítanak, mint azt, hogy a legtökéletesebb ételek egyike világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot. Rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében és ez a kis bogyó majdnem tökéletes aminosav összeállítást is tartalmaz. Az acai bogyónak baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága is van, ráadásul mindez a gránátalmáról is bebizonyított állítás.

Minden kortyot megköszön majd a szív és érrendszer

Ez a gyümölcslé- kombináció egy nemcsak ízletes, de egészséges választás is. A gránátalma fogyasztása kutatási eredmények szerint csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a vér koleszterin oxidációját is lenyomja. Képes az érfalakra már lerakódott plakkok méretét is csökkenteni. A gránátalma hígítja a vért, ragadósságát és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is csökkenti, a szív és érrendszer védelmében tehát fogyasztásának óriási szerepe lehet. Az acai bogyók proantocianidin tartalma arányaiban pedig 10-30-szorosa a vörösborban mért, szívvédő hatásáról méltán elhíresült antocianidoknak.

Honlap : Természet Áldása gránátalma-acai gyümölcslé
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Be kell regisztrálnia ahhoz, hogy kommentelhessen

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up