fbpx

Természet Áldása bio kakaópor 100 g

kakapor
5 5 1 Product
Eredeti ár: 668 Ft
Ár most: 668 Ft
Egységár:
6 680 Ft / kg
Súly: 0.1 kg
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Miért egészséges a kakaópor?

kakaó vagy kakaófa a mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó faj. Latin elnevezésének (Theobromacacao) jelentése: az istenek eledele. Dél-és Közép- Amerikában őshonos trópusi növény. Az amerikai bennszülöttek régóta ismerték a kakaófát, izgatószerként, tápszerként és fizetőeszközként egyaránt használták. Fogyasztása a maja és azték kultúráig nyúlik vissza. Régebben a belőle készült csokoládé ital magas rangú férfiak kiváltsága volt. Európába Kolombusz révén jutott el, a 17. században terjedt el a fogyasztása.

Termése a kakaóbab, az élelmiszeriparban fontos szerepet tölt be: a kakaóvaj, csokoládé és kakaópor alapanyagaként kerül felhasználásra.Alkaloidjai metilxantinok, amelyek egyike a kávéban is megtalálható koffein, azonban ezt a kakaóbab kisebb mennyiségben tartalmazza. 

Egészségre gyakorolt hatásai:

 •  Tartalmaz kalciumot, folátot, rezet, mangánt, nátriumot, káliumot, cinket, niacint, K-vitamint, rostot. Jelentős komponensei a cserzőanyagok, keményítő, fehérje és szabad aminosavak.
 • A kakaópor értékes forrása a magnéziumnak. Elengedhetetlen az anyagcsere megfelelő működéséhez, a tápanyagok energiává alakításához. Szabályozza az idegi és izomműködést, szerepet játszik a véralvadás folyamatában, a csontok és fogak felépítésében. A kívánatosnál alacsonyabb magnézium-bevitel kockázati tényező a magas vérnyomásnál, agyvérzésnél és a szabálytalan szívműködésnél. 
 • A benne található foszfor egyes fehérjéknukleinsavakenzimek valamint a B-vitamin aktív alakjának alkotóeleme. Részt vesz a csontok szilárdságának biztosításában, az energiatárolásban-és, átvitelben, a fehérje,- szénhidrát-, zsíranyagcserében.
 • Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást, javítja az endothel funkciót (melynek károsodása során az érfalban kóros eltérés jelentkezik).
 • Fő flavonoidja, az epikatekin és polifenoljai révén a bélrendszeri daganatok megelőzésében fontos. 
 • Flavonodijai antioxidáns hatásuk révén megelőzik a krónikus betegségek, autoimmun artritisz, rák, stroke, szív-és érrendszeri betegségek kialakulását. Fenntartják a szervezet természetes védekezőképességet a  oxidatív stressz okozta  betegségekkel szemben.
 • A kakaómasszából kivont polifenolok gátolják a sejthártyákat és biológiai molekulákat károsító szabadgyökök képződését.
 • Csökkenti a fitinsav és oxálsav mennyiségét, ezáltal az ásványi anyagok biológiai hozzáférhetőséget javítja.
 • Összefüggést véltek felfedezni a kakaó fogyasztása és az agyi vérkeringés fokozása között. Azok az idős emberek, akik 30 napon keresztül napi két csésze kakaót fogyasztottak, javult az agyműködésük. Pozitív hatását igazolták demencia (szellemi képesség hanyatlása), kognitív és vaszkuláris (érrendszeri) funkciók vonatkozásában.
 • A kakaóbabban legfontosabb alkaloidja, a teobromin 1-3 %-ban található meg. Boldogságérzetet és elégedettséget kelt. Kémiai szerkezete a koffeinhez hasonló, de élettani hatása lényegesen gyengébb, a központi idegrendszer működését lényegesen nem befolyásolja.
 • Teobromin és alacsony koffein tartalmának köszönhetően serkenti a mentális aktivitást, élénkítő hatású. Szellemi tevékenység, vizsgaidőszak, stresszes élethelyzetben fogyasztása kiemelten ajánlott!
 • Egy kutatás során kimutatták, hogy napi 40 g kakaó keresztül csökkenti a vérrög képződés valószínűségét.
 • Polifenol komponensei gyulladáscsökkentő hatással bírnak, jótékony hatást gyakorolnak a vér koleszterin szintjére.
 • Zsírtartalmának 60%-a telített zsírsavakból épül fel: sztearin-, és palmitinsav. Többszörösen telítetlen zsírsavak kisebb mennyiségben találhatók meg benne. Egyszeresen telítetlen olajsav tartalma koleszterin csökkentő. A sztearinsav nem befolyásolja a plazma összes koleszterinszintjét, jól felszívódik, és mintegy 14%-ban olajsavvá alakul.
 • Fogyasztása csökkenti a stressz hormonok szintjét, a krónikus fáradtság tüneteit. Rosttartalma hozzájárul az egészséges bélműködéshez.
 • Tejcsokoládé helyett válaszd a jó minőségű étcsokoládét, ugyanis abban az antioxidáns hatású anyagok nagyobb mennyiségben vannak jelen. A tejcsokoládé kisebb mennyiségben tartalmazza ezeket az anyagokat, s egyes vizsgálatok szerint felszívódásukat a tej csökkenti.

Fogyaszd Te is a Természet Áldása kakaóport egészséged megőrzése érdekében!

Honlap : https://www.hungarianflavours.com/cikkek/a-kakaopor-fogyasztasanak-elonyei
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Értékel:

Írd le a véleményedet erről a termékről:

Felhasználónév:
E-mail:
Captcha:
partner_az=

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

 • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
 • +36 1 951 43 83
 • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up