fbpx

Természet Áldása barnarizs 500g

Természet Áldása barnarizs 500g
5 5 4 Product
188 Ft
Egységár:
376 Ft / kg
Súly: 0.5 kg
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Természet Áldása barna rizs

A rizs melegkedvelő, a pázsitfűfélék családjába tartozó gabonafajta, amely az 50. északi szélességi foktól a 40. déli szélességi fokig megél, és megterem a tengerszint fölött 2500 méter magasságban is. Noha eredetileg a csapadékos trópusokon termesztették, más, szárazabb, hűvösebb éghajlati viszonyok között is meghonosodott. A termesztett rizs két legfontosabb fajtája a trópusi és a mérsékelt övezetekben honos, és a Nyugat-Afrikába termő. Ezeken kívül létezik mintegy húsz vadon termő fajta, és rengeteg különféle alfaj alakult ki, illetve az éghajlati szélsőségek hatására létrejöttek különféle speciális hegyi és vízi, a savas és szikes talajokon termő, és az éjszakai hidegnek ellenálló típusok is. A rizs az emberiség több mint egyharmadának legfontosabb tápláléka. A termesztett rizsfajták 90 %-nak hazája Ázsia, amelynek civilizációja szervesen összefügg a rizzsel. A rizs befolyásolta, bizonyos mértékben alakította is az ázsiai népek szókincsét, mindennapi életét, irodalmát, művészetét, még vallását is.

Mitől barna a barna rizs? A barna rizs attól barna, hogy a hántolás után nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti nagyon egészséges úgynevezett „ezüsthártyát” (korpa és csíra), emiatt nagyobb a tápértéke, mint a fehér rizsnek, viszont lassabban fő, s keményebb marad. Lehet rövid vagy hosszú szemű is.

Mivel nincs finomítva a barna rizs – sokkal több tápanyagot tartalmaz –, ezért magas a rost-, B-vitamin-, mangán-, magnézium-, szelén- és vastartama, így az egészséges étrend egyik alapköve. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást, segíti a méregtelenítést, a vese működését, nyugtatja az idegrendszert. A barna rizzsel végzett kutatások felhívják a figyelmet a benne található GABA-ra, (y-aminobutyric-sav) ami már jól ismert vérnyomáscsökkentő hatásáról. A GABA ugyanakkor segíti az értelmi funkciókat, csökkenti a vércukorszintet.

A barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének, tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan természetes növényi összetevőkkel is, melyek megóvják az egészséget. Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, amely szervezetünk fehérje felépítésében nélkülözhetetlen A barna rizs fogyasztása is szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség és szívbetegségek kockázatának csökkentésében. Bizonyítottan csökkenti az LDL koleszterinszintet a szervezetben és
gyorsan teltségérzetet okoz - ezért kiváló táplálék eleme lehet a testsúlycsökkentő diétáknak

A barna rizs több, mint puszta rostforrás, teljes értékű mag. Tartalmaz csontépítő magnéziumot, és immunrendszert erősítő antioxidáns szelént is mely fontos szerepet játszik sejtjeink védelmében a szabadgyökök támadásai ellen. 

A barna rizs magas mangántartalma többféle kedvező élettani hatást gyakorolhat a szervezetre:

-          a mangán a szervezet természetes védekezőképességének fenntartásához szükséges és segít megőrizni csontjaink ellenálló-képességét

-          hozzájárul a koleszterin és a zsírsavak szintetizálásához

-          kiegyensúlyozza az inzulintermelést is

A barna rizs korpájában rejtőznek továbbá olyan értékes tápanyagok, amik miatt nélkülözhetetlen választás ez a rozsfajta az egészségtudatos és fitt életvitelhez.  A barna rizs nagyon egészséges összetett szénhidrát, amely keményítőt és rostot is tartalmaz. Az ilyen szénhidrátok az elfogyasztás után lassan emésztődnek, így a szervezet erőlködés nélkül és optimális ütemben folyamatosan nyeri ki a barna rizsből a működéséhez szükséges energiát. Szinte minden táplálkozási iskola lelkesen említi hatását és szerepelteti étrendjében.

 

Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Értékel:

Írd le a véleményedet erről a termékről:

Felhasználónév:
E-mail:
Captcha:

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up