fbpx

Természet Áldása barna lenmag 250g

Természet Áldása barna lenmag 250g
4.75 5 4 Product
132 Ft
Egységár:
528 Ft / kg
Súly: 0.25 kg
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Barna lenmag

A hölgyek jól tudják, hogy a ruhaipar is kedveli a lenből készült darabokat, de a modern táplálkozástudomány a lenmagnak elsősorban azt a tulajdonságát értékeli, hogy a benne bőségesen található olaj legnagyobb része az egyik legértékesebb esszenciális (omega -3) zsiradék, amely az emberi szervezet számára gyakorlatilag nélkülözhetetlen.

A lent jórészt növényi rostjáért és olajos magjáért termesztik a mai napig is Közép-Európában, de a lenmagot már az ókorban az egyiptomi kultúra is ismerte. Valószínűleg, gyógyhatású növénynek tekinthették már akkor is, hiszen sírkamrákban is találtak kutatók lenmagokat elszórva.

A tojás alakú lenmag általában 5-6 mm hosszú, barnás színű, lapos, gyógyászati és ipari célra is használják.

A len legismertebb felhasználása évszázadok óta a ruházati iparban történik. Lenből készültek és készülnek a finom kelmék, és az ünnepi textíliák. Azt viszont máig kevesebben tudják, hogy a konyhában is hasznos és értékes társunk lehet a főzés és tudatos táplálkozás során. Fogyasztása számos betegség megelőzését elősegítheti. Számtalan olyan anyag van benne, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. A lenmag nyálkaanyagot, többféle olajat (linol-, linolénsav, olajsav gliceridjeit), fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. Vitaminokban (A, B, C, D és E) gazdag, ásványianyag-tartalma is jelentős: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm is van benne.

A lenmag gyógyhatásai:

-          A lenmag fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsírszinthez, gátolja az érfalakon a meszes plakkok lerakódását.

-          Amennyiben megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőle, védi a káros zsírok lerakódásától az erek falait, ily módon védi a kapillárisokat, illetve az agyban és vesében futó ereket.

-          Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, hiszen ,,beolajozza” a porcokat.

-          A légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja. A hörghurut enyhítésére nagyon jó a lenmag vagy a lenolaj fogyasztása, hiszen  a görcsös összehúzódásokat nagyszerűen enyhíti.

-          A lenmag jó hatással van a májra és a zsírmáj gyógyításában is rendkívül hatékony. A májunkon keresztül hat a bőrünkre is, hiszen ha a máj már telítődött a méreganyagokkal, akkor testünk a bőrünkön keresztül próbálja meg „kitolni” a méreganyagokat magából, ez pedig különféle bőrproblémákban például pattanások kialakulásában mutatkozhat meg.

-          Nem csak nőknek! A lenmag fogyasztása prosztatabántalmakra is kiváló! A népi gyógyászat a prosztata őrének a tökmagot tartja, a benne lévő lionelic zsírsav miatt - de amíg a tökmagban 15%-ban van meg, addig a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58% van.

-          Rendszeres fogyasztásával hatásosan használható székrekedés esetén rosttartalma és zsírjai miatt. A lenmag ugyanis a bélben térfogata sokszorosára duzzadva (a magokban található nagy mennyiségű növényi nyálka megduzzad), ingerli a bél mozgását serkentve így az emésztést és a székelést, de pont ezen tulajdonsága miatt tilos alkalmazni bélelzáródás, gyomor-bélszűkület megbetegedés esetén.

Érdemes arra odafigyelni, hogy magas olaj és zsírtartalma miatt, mennyi kalóriát jelent egyszeri bevitele (100 grammban 530 kcal van).

Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Be kell regisztrálnia ahhoz, hogy kommentelhessen

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up