fbpx

Természet Áldása jázmin rizs 1Kg

Természet Áldása jázmin rizs 1Kg
5 5 1 Product
645 Ft
Egységár:
645 Ft / kg
Súly: 1 kg
Gyártó: Természet ÁldásaTermészet Áldása

Természet Áldása jázmin rizs

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka. Sokoldalúan használható gabona. A rizs a világ lakossága több mint felének alapvető tápláléka. A rizsnek kitűnő az emészthetősége, a rizsszemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E- és B-vitamint, kalciumot, vasat, fehérjét, keményítőt, rostot, szerves sót tartalmaz. Állítólag 40 000 különböző típusú rizs létezik, de alapvetően két csoportba oszthatóak: rövid vagy hosszú szemű. A rövid szemű rizs a japán és thai konyhára jellemző, míg a hosszú szemű rizs indiai eredetű.
A világ egyik legnépszerűbb és legfinomabb rizs fajtája a Távol – Keletről származó jázmin rizs ami mostanra Európában is nagyon népszerűvé vált. Az egész világon, mint thaiföldi specialitást tartják számon. Illatos/ parfüm vagy Hom Mali rizsnek is nevezik mivel főzés közben rendkívül finom virág illatot áraszt. Étel és ital is készíthető belőle és az előételtől a főmenün át a desszertig mindenféle fogáshoz ajánlott felhasználni. Ízét legjobban sózás nélkül mutatja meg. Nagyon finom, aromás rizsfajta, kiváló választás mindenféle konyhához.
A rizseknek és így a jázmin rizsnek is körülbelül 76 százaléka keményítő - amilóz és amilopektin - formájában jelenlévő szénhidrátot, 7-8 százalék fehérjét és 1,3 százalék zsírt tartalmaz, továbbá 0,6 százaléka ásványi anyagokból és nyomelemekből áll. Főként foszfort, vasat, magnéziumot tartalmaz. Kevés viszont benne a nátrium, kalcium és kálium de pont csekély nátrium-tartalmánál fogva: magas vérnyomás, túlsúly, szívelégtelenség, ödémás láb, vizenyőképződés esetén is különösen hasznos a rizs fogyasztása. A főtt jázmin rizs 100 grammja összesen körülbelül 100 kalóriát tartalmaz. Fele olyan sovány, mint azonos mennyiségű főtt tészta. Szénhidrátjai alacsony glikémiás indexűek, ezért fogyasztása a vércukor-háztartás szempontjából kedvező. A jázmin rizs növényi rostjai serkentik a bélműködést.
Kifejezetten sok, a bőr karbantartásához szükséges vitamin található benne.
Nagyon fontos tulajdonsága, hogy csak úgy, mint a többi rizs fajta, a jázmin rizs is gluténmentes gabonaféle.

Eddig még nem érkezett hozzászólás.
Értékel:

Írd le a véleményedet erről a termékről:

Felhasználónév:
E-mail:
Captcha:
partner_az=

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com
keyboard_arrow_up